Uneori doar pasiunea pentru ceva nu este suficient pentru a putea ajunge la performanță, așa că am decis să merg în locul în care se stabilesc reperele mondiale în patiserie. Franța, dar mai ales Parisul reprezintă apogeul expertizei în acest domeniu, reunind tot ce este mai bun în această industrie.

De la ingrediente rafinate pe parcursul a mai multor generații de patiseri, la un public extrem de avizat și“pretențios”și mai ales la adevărații experți ai acestei arte, Parisul este o destinație obligatorie pentru orice patiser care își dorește să exceleze.

Maison Lenôtre

Din 1971, școala de gastronomie Maison Lenôtre și-a făcut o misiune din a transmite adevăratele valori ale patiseriei franțuzești mai departe. Pe lângă cunoștințele tehnice, la Lenôtre cursanții deprind și spiritul care ghidează experții francezi spre excelență și care îi face să încerce să-și depășească limitele cu fiecare nouă rețetă.

După ce reușești să stăpânești extrem de bine toate tehnicile clasice, toate rețetele sophisticate, ajungi în punctul în care începi să te definești ca patiser. Abia acum poți da frâu liber creativității și poți începe să te joci cu ingredientele, cu asocierile sau cu tehnicile de realizare a celor mai interesante și apetisante deserturi.

La fel cum un designer bun trebuie să cunoască fiecare etapă a realizării unei haine, un patiser remarcabil trebuie să execute cu măiestrie fiecare pas dintr-o rețetă clasică pentru a putea ajunge la creație, inovație și la desertul care să-i devină propriu. Fiecare dintre aceste stadii este necesar pentru a trece de la statutul de simplu patiser la momentul în care îți poți crea propriul brand sau emblemă culinară.

Influența pe care școala Lenôtre o are în lume este remarcabilă și poate fi observată în gradul de popularitate al deserturilor franțuzești. Mulți pasionați de patiserie din toata lumea vin la Lenôtre și învață adevărata artă a deserturilor clasice și o duc mai departe în toate colțurile lumii.

Fondatorul școlii, Gaston Lenôtre este recunoscut și ca fondatorul patiseriei moderne pentru că și-a folosit viziunea și tenacitatea pentru a inova și a propune în permanență deserturi memorabile pentru norocoșii care le-au încercat. Modelul pe care Lenôtre l-a impus prin propria poveste este continuat astăzi la școala care îi poartă numele, unde cursanții sunt formați pentru a duce mai departe tradiția gastronimiei franceze.

 

La Mousserie punem în practică toate lecțiile învățate la celebra școală Lenôtre.

De la tehnicile franțuzești și până la felul în care interacționăm cu clienții noștri, fiecare detaliu contează și ne determină să încercăm să vă oferim o experiență culinară cu adevărat franțuzească. Ne folosim imaginția pentru a realiza deserturi haute cousine, dar nu uităm niciodată de perfecțiunea simplității pe care francezii au transformat-o într-o adevărată artă.

La Mousserie te așteptăm să savurezi experiența delicios de franțuzească!